Start Stop Akü takviyesi yaparken dikkat!

OTOMOBİLLER kategorisinde yazıldı. Hiç yorum yapılmadı, 350 okundu

start stop akü takviyesi yaparken nelere dikkat etmeliyiz? akü takviye sonrası sorun yaşamamak için yapılması gerekenler

Aracımızın aküsünün şarjı bittiğinde ve aracımız marş yapmamıza rağmen çalışmadığında başka bir araçtan akü takviyesi yaparız, Ancak start stoplu yeni nesil araçlarda start stop akü takviyesi yaparken bir çok sorun ortaya çıkabilir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için Akü takviyesi yaparken oldukça dikkatli olmalısınız. Özellikle start stoplu araçlar takviye sonrası hata verebilir.

Bir çok kişi yanlış akü takviyesi sonucu aracında arıza lambalarıyla karşılaşıyor. Daha da kötüsü bazen bu durum aracın beynine zarar vererek büyük masraflar açabiliyor.

Peki güvenli bir şekilde akü takviyesi yapmak için nelere dikkat etmeliyiz ?

Start Stoplu Olmayan Akülerde Akü Takviyesi

start stop akü takviyesi

Yukarıdaki resimde start stoplu araçlarda start stop akü takviyesi nin nasıl yapılması gerektiği anlatılıyor. İlk olarak akü takviyesi yapacağımız aracın aküsünün bizim aracımızın aküsü ile aynı amper olmasına özen gösterelim. Kamyonet, Otobüs gibi araç akülerinden takviye yapmayınız.

  1. kablonun kırmızı ucunu boşalmış olan akünün (+) kısmına; daha sonra diğer ucunu dolu olan akünün (+) kısmına bağlayın.
  2. Kablonun siyah ucunu dolu akünün (-) kısmına bağlayın. Kablonun diğer ucunu ise takviye yapacağımız aracın şasisine bağlamalıyız. (kesinlikle (-) kutuba bağlanmayacak)
  3. Son olarak önce takviye yapan aracı, daha sonra ise aküsü boş aracı çalıştırın. Araç çalışınca kabloları sökün.

Start Stoplu Akülerde Akü takviyesi

  1. Takviye kablosunun kırmızı ucu her iki akü’de (+) kutuba bağlanır.
  2. Kablonun siyah ucu her iki aküde araç şasesine bağlanır. (kesinlikle (-) kutuba bağlanmamalıdır.
  3. İlk olarak takviye yapan araç çalıştırılır. Daha sonra aküsü boş olan araç çalıştırılır ve kablolar sökülür.

Aşagıdaki resimde Volkswagen marka bir aracın takviye için şase baģlantı ucunu göreceksiniz. Eğer sizin aracınızda böyle bir kısım yoksa (-) kutubu şasede uygun bir yere bağlantı yapabilirsiniz.

start stop akü takviyesi

Not: Burada anlatılanları uygulamak teknik bilgi gerektirebilir. Uygulama esnasında oluşabilecek bir sorunda sitemiz mesuliyet kabul etmez. Akü takviyesi ile ilgili daha detaylı ilgi almak için aracınızın kullanım kılavuzunu inceleyin.

Yeni nesil araçlarda çok fazla elektronik ekipman olduğu için akü takviyesi esnasında sorun yaşanabilir. Bu gibi durumlarda aracınızın yetkili servisinden yardım almanızı öneririm


5 3 oylar
Makale Reyting
Abonelik
Bildir
0 Yorumlar
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları göster