Trafik Kazası Tespit Tutanağı Doldurma

MÜHİM ŞEYLER kategorisinde yazıldı. Hiç yorum yapılmadı, 4712 okundu

Trafik Kazası Tespit Tutanağı Doldurma,Trafik kazası kaza tespit tutanağı indir,Trafik kazasında polis çağırma cezası,Trafik kazası ne yapmalı

 

Trafik kazasında neler yapmalı , trafik kazasında polis çağırma , Trafik Kazası Tespit Tutanağı , trafik kaza tutanağı nasıl doldurulur, ikiden fazla aracın karıştığı Trafik Kazası , maddi hasarlı trafik kazası , trafik kazasında polisi çağırma cezası, kaza tutanağı örneği gibi konularda yazımızdan faydalanabilirsiniz

Trafik Kazası Tespit Tutanağı

Günümüzde aktif olarak araç kullanan her insanın başına trafik kazası gelebiliyor.Bilindiği gibi küçük çaplı kazalarda Kaza tespit tutanağı doldurulması zorunludur.

Peki ya kazaya karışan diğer sürücüyle anlaşamazsanız ? veya trafik polisi çağırmak istiyorsanız ? kaza tutanağı doldurmayı bilmiyorsanız ne yapacaksınız? işte bunları öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz

1.Uyarı:  Aracınızda Trafik Kazası Tespit Tutanağı Bulundurun 

Eğer aracınızda tutanak yoksa aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Resim olarak indirmek için : https://yadi.sk/i/sK_MAaaTszkSp

pdf formatında indirmek için : https://yadi.sk/i/kJ7BUeHVszkT5

2.Uyarı: Trafik Kazası Tespit Tutanağı Bilgilerini Doğru Girin

-Trafik Kazası Tespit Tutanağı Doldurma yaparken, Kazanın gerçekleştiği tarih ve saat bilgilerini, Kazanın gerçekleştiği yer gibi temel bilgilerin doğru bir şekilde doldurulması gereklidir.
-Kazanın krokisi çizilirken sürücülerin anlattıklarıyla çelişmemesi gerekir. Krokinin yanı sıra fotoğraf çekilmesi de faydalı olacaktır. Fotoğraf çekilmesi yasal zorunluluk değildir ancak  kusur oranının doğru belirlenmesine yardımcı olur ve işinizi kolaylaştırır

-Tutanak doldururken  karşı tarafla tartışmaya girmek gereksiz gerginliklere sebep olmak dışında hiçbir işe yaramaz. Çünkü kusur oranı tutanakları inceleyen uzmanlar tarafından belirlenir. Bu nedenle tutanağa ben haklıyım tarzı şeyler yazmanın anlamı yoktur.

-Tutanaklar Doldurulduktan sonra sizin ve karşı tarafın ehliyet,ruhsat,trafik sigortası fotokopisi gibi belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.(eger kaza tek taraflıysa kasko alkol raporu isteyebilir)

-Tutanaklar hazırlandıktan sonra ilk olarak sigorta şirketleri ile iletişime geçilir. Sigorta şirketleri de belgeleri bir gün içerisinde Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’ne (TRAMER) ulaştırır. TRAMER’ de üç gün içinde bu belgeler doğrultusunda kusur oranlarını belirler.
-İkiden fazla aracın karıştığı kazalarda birden fazla tutanak tutulur. Böyle bir durumda tutanakların kazaya karışan sürücülerin hepsi tarafından imzalanması gerekir. Kazaya karışan sürücülerin hepsi tarafından imzalanmamış tutanaklar işleme alınmaz.

-Tarafların anlaşamaması halinde tutanak tutulmayıp polis çağrılması da mümkündür. Bu durum dışında polisin çağrılması gereken durumlar şunlardır:

*Sürücünün yaşı küçükse,
*Sürücü alkollü ise ya da akıl sağlığı ile ilgili şüphe varsa,
*Ehliyetsiz ya da yetersiz belgeyle araç kullanıyorsa,
*Kamu malına zarar verilen bir durum meydana geldiyse,
*Üçüncü kişilere ait mallara zarar geldiyse,
*Kazaya kamu kurumlarına ait araç karıştıysa.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?